Tuesday, September 17, 2024
HomeAnchete: România cu dorință!Bișniță cu invitații la naționala României. 300 de lei scaunul VIP la...

Bișniță cu invitații la naționala României. 300 de lei scaunul VIP la meci

Invitațiile primite de sponsorii echipei naționale de fotbal au devenit o afacere bănoasă. Multe bilete, ajung pe sub mână, la bișnițarii care profită de această ,,afacere veterană’’ și fac înșelăciuni de sute de lei.
Acesta este job-ul lor de ani de zile. Fac rost de bilete sub diferite forme, iar mai apoi le vând în mai multe părți, iar câștigul este unul considerabil.

Un bișnițar spune simplu: ,,Am copii de crescut.’’

Federația Română de Fotbal (FRF) a vândut toate biletele ,,tricolorilor’’ din grupa de Nations League. Așadar, în jur de 28.000 de persoane au scandat ,,Hai, România’’ în tribunele arenei din Giulești, la ambele meciuri jucate de echipa națională cu Finlanda și Muntenegru.

FRF a comercializat biletele cu prețuri inițiale de 45 de lei (peluză) și 80 lei (tribună).

La o căutare pe site-ul OLX, cea mai mare platformă de anunțuri din România, găseai diferite anunțuri cu bilete pentru meci. Mulți au rămas fără bilete, dar dornici să meargă să-și susțină jucătorii preferați.

Afacerea sună cam așa: ,,Vând bilet pentru 2 persoane la VIP pentru meciul România – Finlanda. 300 de lei. Prețul e negociabil’’

Anunț internet cu bilet de vânzare

Bișnițarul din imagini ne garantează că invitațiile nu au mai fost date nimănui și că le-a câștigat la un post de radio, de la unul dintre sponsori.
Ne-am întâlnit în fața unui supermarket din Vitan. Bărbatul a venit însoțit de cei doi copii și de soția lui. A povestit că este ascultător înfocat postului de radio și că a mai fost ajutat prin diferite campanii, iar de data aceasta ar fi câștigat două invitații la meciul care a avut loc pe 11 Iunie România – Finlanda, pe care a decis cu bună credință să le scoată la vânzare. Prețul pentru două invitații la VIP era 300 de lei, iar în urma negocierii am plătit 200 de lei. La o simplă scanare a codului am aflată că acel bilet era deja folosit: ,,DEJA INTRAT”.

Bilet vândut de bișnițar

Replica bisnițarului: ,,Nu am ce face cu 200 de lei! Eu nu îmi permit să trag lumea în țeapă pentru 200 de lei. ‘’

În timp discuției am aflat că bărbatul cu doi copii este din Galați și că nu are loc de muncă, însă ce este mai grav că nu ar avea nici documente de identitate.
Pe acești oamenii nu-i verifică nimeni, nicio autoritate și totuși fac ce vor ei. Fără un loc de muncă, bișnițarii fac bani frumoși cu ,,meseria’’ lor preferată înșelăciunea.

De la începutul anului 2021 și până în prezent Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a înregistrat un număr de 5.776 de sesizări pentru înșelăciune. În perioada ianuarie-mai 2022, au fost înregistrare 285 de fapte de înșelăciune făcute doar prin diferite mijloace de comunicare on-line.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments