Tuesday, September 17, 2024
HomeAnchete: România cu dorință!Între profesie și pasiune: care este povestea uneia dintre cele mai vechi...

Între profesie și pasiune: care este povestea uneia dintre cele mai vechi podgorii din Oltenia, readusă la viață de avocații Stoica

Licoarea lui Bachus are magnet pentru cei mai mulți dintre noi. Însă, investiția în vin este în România, în continuare, mai degrabă un hobby bine dezvoltat, decât un business, pentru că “nu poți să trăiești doar din vin”, povestește, Andreea Micu, fiica proprietarilor cramei Avincis.

Domeniul Avincis este deținut de familia Stoica. Amândoi cu profesii diferite, însă cu aceeași pasiune: vinurile. Valeriu Stoica este profesor de drept, dar și fost ministru al Justiției, iar Cristiana Stoica, activează în domeniul arbitrajului comercial internațional.

Crama din Drăgăşani are în prezent o suprafață cultivată de 43 de hectare, dar este în plan extinderea domeniului cu câteva hectare, iar în fiecare an proprietarii investesc să mențină locul în pas cu tendințele.

Crama Avincis are facilități proprii de cazare pentru turiștii amatori de turism viticol. La crama din Drăgăşani sunt 15 camere şi ajung câteva mii de turiști anual. Pentru două nopți de cazare poți plăti 800 de lei cu mese incluse, degustări de vinuri, vizitarea cramei și plimbări în vie.

Camerele au fost denumite în funcție de vinurile din podgorie, iar fiecare spațiu vine cu o poveste, astfel poți alege: camera Cuvee Andrei, camera Domnul de Rouă Roșu, camera Cabernet Sauvignon, camera Pinot Noir sau apartamentul Negru de Drăgășani (vinul preferat al Andreei Micu, fiica soților Stoica)

Experiența AVINCIS te ajută să te încarci pozitiv și să crezi în propriile valori. “Ferma dintre Vii”, “Poiana Apostolilor”, crama AVINCIS, piscina sunt doar câteva dintre obiectivele turistice, iar dacă sunteți iubitori de sport puteți să vă bucurați și de terenul de tenis care este înconjurat de o frumoasă podgorie de viță de vie.

Pentru noi AVINCIS este o poveste de familie și de aici vine și autenticitatea brandului și consecvența pentru că ceea ce spunem este ceea ce suntem de fapt. Acest domeniu a aparținut stră-stră bunicilor mei și ceea ce a fost la început o casă de vacanță, un conac foarte frumos care fusese construit în 1905, cumpărat de străbunici în 1907 s-a transformat treptat în locuința principală pentru că s-au îndrăgostit de domeniu, de potențialul terroir-ului. Au început să facă vinuri. Cumva așa s-a întâmplat și cu părinții mei. Tata acum vorbește despre vinuri cu mai multă pasiune decât vorbește despre drept.

Andreea Micu, fiica soților Stoica
Andreea Micu

Șampania a rămas unul dintre cele mai căutate vinuri spumante încă din perioada comunistă.

În timpul comunismului domeniul din Drăgășani a fost confiscat, conacul și via au rămas în paragină. Acum crama AVINCIS a prins o nouă viață. În experiența AVINCIS simți că iubirea, dăruirea și autenticitatea plutesc în aer. Valorile AVINCIS din perioada comunistă au rămas aceleași și în era tehnologiei și anume: calitatea, autenticitatea.

Cele două vinuri reprezentative Cramei AVINCIS sunt Crâmpoșia și Negrul de Drăgășani.

Mă simt atașată de acest loc pentru că îmi place ideea de renaștere, de a continua ceva ce au făcut cei dinaintea ta. Adevăratele Branduri sunt cele care pot să supraviețuiască la standarde similare de la o generație la alta. Iubim ceea ce facem, deși nu este activitatea noastră principală pentru că suntem avocați. Vinurile sunt o investiție frumoasă, însă din păcate acum în România nu poți să trăiești făcând doar vin.

Andreea Micu, fiica soților Stoica
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments