Tuesday, September 17, 2024
HomeAnchete: România cu dorință!Zeci de pești plutesc în stare de putrefacție pe malul lacului Herăstrău....

Zeci de pești plutesc în stare de putrefacție pe malul lacului Herăstrău. Primaria Capitalei a găsit: DOAR TREI

În Parcul Regele Mihai I al României (fostul și cunoscutul Herăstrău), micul Paris, așa cum era comparat pe vremuri a ajuns să fie la mila plimbărețului. Dacă dai o tură de parc îți ies în cale șobolani, iar pe marginea lacului vezi pâlcuri de pești care plutesc morți în stare de descompunere.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement din București are un contract încheiat cu o firmă, iar administrator este Mitică Dragomir. ALPAB spune că obligaţia întreținerii lacului revine societăţii lui Mitică Dragomir.

Mizerie lac Herăstrău

Este unul dintre cele mai curate lacuri din această Capitală. Nu sunt pești morți. Eu am o echipă care curăță lacul zi de zi, pentru că lumea se plimbă în parc și aruncă petul unde apucă. Acesta este un lac curgător și se aerisește prin scurgere. Te pișcă țânțarii și te mănâncă șobolanii în parc. Aleea de lângă parc, pe șoseaua Nordului au asfaltat-o și se plimbă lumea acolo, decât în parc pentru că își rup copiii gleznele.

Mitică Dragomir, administrator al firmei S.C. Number One S.R.L

Cauzele acestei situații sunt legate de poluarea excesivă a apei, dar și temperaturile ridicate.

Într-un punct de vedere transmis la solicitarea Topexclusivnews.ro, reprezentanții ALPAB spun că au identificat și înlăturat un număr de doar 3 pești morți pe tot perimetrul lacului Herăstrău.

Pe fondul temperaturii ridicate, cantitatea de oxigen din apă se reduce, ceea ce poate duce la apariția unor cazuri de mortalitate piscicolă.

Fântâna arteziană montată anul trecut pe luciul de apă al lacului Herăstrău este în proces de reparare, urmând să fie reamplasată în cel mai scurt timp posibil. Ea are o valoare estetică, dar are și rolul de a îmbunătăți calitatea apei prin oxigenare.

Oxigenarea apei este asigurată și prin tranzitarea debitelor de circa 1m³/sec prin lacurile de pe salba râului Colentina. În același timp, activitățile de agrement cu ambarcațiuni pe lac conduc la o îmbunătățire a calității apei prin mărirea aportului de oxigen dizolvat.

ALPAB

Locatarii spun că sunt îngroziți de șobolani, țânțari, mizerie și mirosul din parc și că România ar arăta mai bine dacă autoritățile își fac treaba.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments