Tuesday, September 17, 2024
HomeUltima OrăEuro scade la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani...

Euro scade la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani în comparație cu dolarul american

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, cursul de schimb dintre euro (EUU) și dolarul american a atins paritatea, ceea ce înseamnă că cele două valute valorează la fel.

Euro a atins paritatea cu dolarul american marți, în scădere cu aproximativ 12% de la începutul anului. Motivele acestei scăderi sunt temerile de recesiune, alimentate de inflația ridicată și de incertitudinea aprovizionării cu energie de către Rusia.

Uniunea Europeană, care a primit aproximativ 40% din gazul său prin conductele rusești înainte de război, încearcă să-și reducă dependența de petrol și gaze rusești. În același timp, Rusia a redus aprovizionarea cu gaz către unele țări din UE și a redus recent fluxul în conducta Nord Stream 1 către Germania cu 60%.

Acum, această piesă critică a infrastructurii de import de gaze din Europa a fost închisă pentru întreținere programată pentru următoarele 10 zile. Oficialii germani se tem că s-ar putea să nu mai fie pornit.

Criza energetică vine alături de o încetinire economică, care a generat îndoieli cu privire la faptul că Banca Centrală Europeană poate înăspri în mod adecvat politica de reducere a inflației. BCE a anunțat că va majora ratele dobânzilor luna aceasta pentru prima dată din 2011, deoarece rata inflației din zona euro se situează la 8,6%.

Se estimează că dolarul va depăși euro in perioada următoare pe fondul scăderii semnificative a economiei germane care a înregistrat săptămâna trecută pentru prima dată din 1991 deficit comercial pe mărfuri și pe seama creșterii agresive a dobânzii de referință a băncilor centrale.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments