Thursday, September 19, 2024
HomeUltima OrăCetățean: ,,Priviți strada, nu stați în mașinile de poliție.” Deficit de personal...

Cetățean: ,,Priviți strada, nu stați în mașinile de poliție.” Deficit de personal de peste 20% în Poliția Română

București este una din cele mai sigure Capitale Europene, ne asigură reprezentanții Poliției Române.

Astăzi a avut loc la sediul Primăriei Municipiului București o dezbatere publică cu privire la ordinea și securitatea publică din Capitală.  În fața șefilor din poliție cetățenii au avut ocazia de a pune întrebări legate de siguranța acestora, care spun că este lăsată la voia întâmplării. 

Locuiesc în Bucureștii Noi, unde sunt două categorii de oameni: abuzatorii și noi ceilalți care trăim consecințe ale gesturilor lor. V-aș întreba pe dumneavoastră altfel, priviți vreodată strada?!

Cetățean din București

Pentru ca activitatea poliției să fie una eficientă avem nevoi de personal. Avem un deficit de peste 20% de angajați raportat la un număr de 6.500 de angajați, ar fi existat un număr mai mare de polițiști care pot patrula pe stradă, nu neapărat în mașină.

Ghebaur Bogdan, Comisar sef, DGPMB – Serviciul Informare și Relații Publice

Cele mai multe infracțiuni sunt comise noaptea. Tâlharii stau în aproprierea parcurilor pentru a-și asigura ușor scăparea. Victimele fiind de obicei oameni în vârstă, femei sau copiii neînsoțiți, iar bunurile vizate de autori sunt telefoanele mobile, bani și bijuterii. 
Un alt tip de infracțiune se săvârșește în mijloacele de transport în comun: furtul de buzunare, iar specificul acestui gen de infracțiune constă în anumite intervale orare, când oamenii vin și pleacă de la serviciu, amplificate de aglomerație și de neatenția victimelor. 
O altă infracțiune este aceea a furturile din autoturisme, comise de regulă ca urmare a uitării bunurilor de către deținători în interiorul mașinii. 

Nu putem spunem că un sector este mult mai periculos decât altul. Putem vorbi doar de anumiți factori care pot favoriza comiterea unor infracțiuni prin analizele la nivelul Poliției Capitale.

Ghebaur Bogdan, Comisar sef, DGPMB – Serviciul Informare și Relații Publice

În următorii ani polițiștii vor fi supuși unui nivel mai ridicat de pregătire fizică, dar va exista și o creștere la evidențele evaluărilor anuale care nu vor fi formale, ne asigură șeful Serviciului de Pregătire Profesională, Cătălin Mihai “Serviciul a fost înființat în a doua jumătate a anului trecut. Pregătirea profesională se desfășoară pe patru paliere: pregătire fizică specifică, tactică polițienească, conducerea autoturismelor cu regim prioritar (conducere defensiv) și tragere cu armamentul din dotare. ’’

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments