Friday, September 20, 2024
HomeUltima OrăAustralia cere ca Apple, Meta, Microsoft să comunice măsurile anti-abuz. Aproape 30...

Australia cere ca Apple, Meta, Microsoft să comunice măsurile anti-abuz. Aproape 30 de milioane de copii au fost abuzați pe internet

Un organism de reglementare australian a trimis scrisori legale proprietarului Facebook Meta Platforms (META.O) , Apple Inc (AAPL.O) și Microsoft Corp (MSFT.O) cerând să-și împărtășească strategiile pentru eliminarea abuzului asupra copiilor. Asta înseamnă că fiecare companie trebuie să se ocupe de materialele care conțin amenințări sau forme de abuz la adresa copiilor, dacă nu o fac, giganții tehnologici riscă amenzi uriașe.

E-Safety Commissioner, un organism creat pentru a proteja utilizatorii de internet, a declarat că a folosit legile care au intrat în vigoare în ianuarie pentru a-i obliga pe giganții tehnologici să dezvăluie măsurile pe care le luau pentru a detecta și elimina materialele abuzive în termen de 28 de zile. Dacă nu ar face-o, companiile s-ar confrunta fiecare cu o amendă de 555.000 USD (383.000 USD) pe zi, anunță Reuters.

Amenințarea subliniază abordarea dură a Australiei de a reglementa firmele Big Tech începând cu 2021, care a inclus până acum legi care le obligă să plătească instituțiile media pentru afișarea conținutului lor și legi care le obligă să predea detalii ale conturilor anonime care postează materiale defăimătoare.

Între timp, firmele de internet au fost sub presiune în întreaga lume pentru a găsi o modalitate de a monitoriza mesajele criptate și serviciile de streaming pentru materialele abuzive asupra copiilor, fără a încălca confidențialitatea utilizatorilor. 

Un purtător de cuvânt al Meta, care deține și serviciul de mesagerie WhatsApp, a declarat că reprezentanții încă studiază scrisoarea, dar a continuat „să se angajeze în mod proactiv cu Comisarul eSafety în aceste probleme importante”.

Apple, care deține serviciul de mesagerie video FaceTime, serviciul de mesagerie iMessage și serviciul de stocare a fotografiilor iCloud, nu a răspuns imediat la un e-mail care solicita comentarii.

Comisarul eSafety s-a referit la cifrele furnizate de Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați din SUA, care a declarat în acest an că a primit 29,1 milioane de rapoarte de materiale de abuz asupra copiilor de la companiile de internet, dintre care doar 160 de la Apple, iar 22 de milioane de la Facebook.

SourceReuters
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments