Tuesday, September 17, 2024
HomeAnchete: România cu dorință!Poliția Română renunță la pix. 10 mii de tablete de la Uniunea...

Poliția Română renunță la pix. 10 mii de tablete de la Uniunea Europeană

Polițiștii au nevoie urgentă de dispozitive mobile pentru a eficientiza operațiunile din teren. Zilnic, oamenii legii completează cu pixul zeci de fișe de intervenție, iar timpul este unul blocat în cazul unei alte solicitării, polițiștii nu se pot deplasa decât după finalizarea fișei.

În perioada următoare polițiștii vor avea tablete și telefoane mobile noi pentru eficientizarea documentării și stoparea timpului de intervenție, astfel cu ajutorul proiectului ,,Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (P.O.I.M.), vor fi cumpărate  4.000 de dispozitive mobile, ce vor fi distribuite polițiștilor rutieri, la nivel național. 

Aceste telefoane mobile vor fi utilizate cu scopul de a ajuta polițistul să verifice mult mai ușor informații în timp real legate de un anumit incident. Poliția Română va primi și 10 mii de tablete, astfel oamenii legii vor avea un acces mai rapid și securizat la bazele de date ale poliției și vor putea introduce în sistem informații direct de la locul intervenției. Totodată, în timpul deplasărilor către urgențele semnalate prin sistemul 112, aceștia vor putea accesa date preliminare, adaptându-și astfel modul de intervenție și resursele alocate, pentru acțiuni operative mai eficiente.

În ceea ce privește alocarea „tabletelor”, în prezent, sunt derulate proceduri specifice procesului de achiziție a 10.000 de dispozitive mobile, urmând ca, în funcție de fondurile bugetare identificate și alocate acestei proceduri, achiziția să se finalizeze prin încheierea unor Contracte subsecvente, în baza cărora dispozitivele mobile vor fi distribuite la nivelul Poliției Române.

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE

,,Dezvoltarea unuisistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (P.O.I.M.) se desfășoară pe parcursul a 30 de luni și ar trebui să se finalizeze pe 31 decembrie 2023. Astfel, prin proiect se intenţionează dotarea Poliţiei Rutiere cu 300 de autospeciale de poliţie, 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor, 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor stupefiante în salivă, 4.000 de dispozitive mobile, 1.400 de imprimante mobile termice și un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic.

Mai mult decât atât, IGPR (INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE) a anunțat că face angajări masive. Poliția Română are un deficit de persoane de peste 20%.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments