Thursday, September 19, 2024
HomeUltima OrăMarele actor Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani. Ultimele mesaje...

Marele actor Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani. Ultimele mesaje ale artiștilor, prietenilor celebrului actor

Actorul Alexandru Arșinel a murit, joi, la Spitalul Universitar de Urgență București. Actorul era internat de mult timp, pentru tratarea unor leziuni cauzate de repaosul prelungit la pat. Actorul se confrunta cu numeroase probleme medicale, suferind și un transplant de rinichi. 

În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022,  în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducere Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. 

Dumnezeu să-l odihnească! 

Spitalul Universitar

Multe reacții au apărut în spațiul public după ce s-a aflat tragica veste, oameni de televiziune, artiști, actori, toți au transmis mesaje de condoleanțe. 

Andreea Berecleanu (jurnalist) a povestit momentul în care s-a întâlnit pentru prima dată cu marele artist, dar și ultimii 5 ani din viața artistului, care nu a fost una ușoară după moartea soției.

Când mi-am început profesia de jurnalist, la 18 ani, mi-am dorit să iau un interviu cuiva important, unei personalități pe care românii o iubeau. Să vad dacă pot sa pun întrebări. Primul meu interviu a fost cu Alexandru Arșinel. Și mi-a purtat noroc! Apoi, viața ne-a adus de multe ori împreună. Ce prilej de fericire și de emoție…

Acum 5 ani, acest monstru sacru al teatrului romanesc, își vizita zilnic soția la Spitalul Universitar, atunci când era internata. Și nu ar mai fi plecat niciodată de lângă ea. De asemenea, nu uita niciodată să vină sa-l vadă pe tata, internat tot la neurologie, la câteva rezerve distanță. Și plângea. Pentru Marilena, dragostea vieți lui și pentru tata, prietenul din tinerețe. Era bun și blând, era om, mai presus de celebritate! Îmi plângea sufletul pentru suferința pe care a îndurat-o în ultimii ani, nu o merita! Eu îi ofer pe ultimul drum aplauze și îi spun: MULTUMESC!

Andreea Berecleanu

Și Dan Negru, care l-a avut invitat de multe ori pe Alexandru Arșinel în emisiunile lui, i-a adus un ultim omagiu.

Generația lui Arșinel,Stela, Piersic au construit golden age televiziunii in România. Eu le datorez porecla “regele audiențelor”pentru că am fost “ușierul” lor in multe showuri.

In ultimii 25 de ani nu țin minte vreun format tv in care să nu-i fi avut invitați. “Shiny-Floor” se numesc showurile de divertisment elegante, cu lumini, costume, strălucire. Ele există in toată lumea și televiziunile mondiale au crescut generații noi de artiști care le duc mai departe.Noi n-am reușit asta! Televiziunea e mai mult decat reality-uri cu ispite, bucătari, șopârle și talk-showuri. Pe astea le gasești in online.

Televiziunea e și poveste strălucitoare. Arșinel, Stela, Dichiseanu făceau parte din lumea strălucitoare a televiziunii..

Intr-un astfel de show am avut ambiția sa adun in jurul lui Arșinel zeci de vedete. De acolo e fotografia asta. Noi,toți, acordându-i respect in timpul vieții ! Noi, cei rămași, crezând ca mai avem mult timp.

N-avem…

Dan Negru

Adrian Enache a postat o poză pe pagina sa de socializare alături de Stela Popescu și Arșinel, considerându-i părinții de suflet. 

Lângă doi TITANI. De astăzi, amândoi ne privesc cu dragoste și bunătate de Sus. I-am considerat mereu și pe Stela Popescu, și pe Alexandru Arșinel, părinții mei de suflet. Am învățat de la ei, am un milion de sfaturi de la ei pe care le păstrez în inimă ca pe cele mai de preț  comori. I-am iubit, îi iubesc și mă rog Bunului Dumnezeu să-i țină în Lumina și Pacea Lui. Drum lin printre stele, nea Sandu!

Adrian Enache

Alexandru Arşinel a format împreună cu marea actriţă Stela Popescu (1935-2017), începând din 1978, un cuplu artistic celebru atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind vedetele incontestabile ale teatrului de revistă. În stagiunea 2008-2009, spectacolul “Aplauze, aplauze” a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel. Totodată, pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiţi, în 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

Actorul va fi înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală, acolo unde a cumpărat locul de veci de mai mulți ani și l-a pregătit pentru momentul în care avea să nu mai fie. Totuși, mormântul artistului nu se află pe Aleea Artiștilor, actorul preferând o altă zonă.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments