Thursday, September 19, 2024
HomeSportChris Nikic a devenit primul atlet cu sindrom Down care termină Ironman...

Chris Nikic a devenit primul atlet cu sindrom Down care termină Ironman World Championships. Americanul de 23 de ani a parcurs cei 226,3 km în 16 ore, 31 de minute și 27 de secunde

Chris Nikic a făcut din nou istorie la Campionatele Mondiale Ironman Kona.

La doi ani după ce americanul a devenit prima persoană cu sindrom Down care a terminat un triatlon pe distanță ironman, a repetat isprava la Campionatele Mondiale din Hawaii.

Tânărul de 23 de ani de ziua sa joi (6 octombrie), completând cursa de 226,3 kilometri (140,6 mi) în 16 ore 31 minute și 27 de secunde, făcând limita de 17 ore și terminând înaintea altor 49 de sportivi.

Nikic folosește o bicicletă special adaptată modelată pentru specificațiile sale pentru a-l ajuta să călătorească mai confortabil în curse și a fost însoțit la cursa de amatori pentru bărbați de un ghid.

Prin comparație, norvegianul Gustav Iden a câștigat cursa de elită masculină în 7:40:24 două zile mai târziu sâmbătă, doborând recordul cursului cu aproape 11 minute întregi. Campionul olimpic de triatlon Kristian Blummenfelt a fost al treilea.

Persoanele cu Sindrom Down au un cromozom suplimentar, care poate cauza tonus muscular redus și statură mai mică. Realizarea lui Nikic la Kona vine în timpul lunii anuale de conștientizare a sindromului Down din Statele Unite.

În noiembrie 2020, Nikic a finalizat cursa Florida Ironman pentru a deveni prima persoană cu sindrom care a făcut acest lucru, înainte de a termina Maratonul din New York în 2021.

Chis Nikic

Acesta a primit premiul Jimmy V pentru perseverență la Premiile ESPY 2021 pentru dedicarea sa față de sportul său.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments