Thursday, September 19, 2024
HomeSportSimona Halep, acuzată oficial de dopaj. Șeful WTA: „Cred că nu a...

Simona Halep, acuzată oficial de dopaj. Șeful WTA: „Cred că nu a făcut nimic intenționat. “

Paul Ciucur şi Dan Mihai, singurii români din Sport Resolutions (agenţia londoneză de soluţionare a litigiilor din sport) au declarat că Simona Halep a fost acuzată, în mod oficial, de dopaj cu Roxadustat la US Open 2022.

Simona Halep trebuie să ia o decizie după ce este acuzată de dopaj.

Dubla câștigătoare de Grand Slam are la dispoziţie 20 de zile pentru a contesta actul de acuzare sau a încheia un acord de recunoaştere.

„Actul de acuzare de dopaj i-a fost adus la cunoştinţă lui Halep. Faza de investigaţie a luat sfârşit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziţie 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există şi această posibilitate, un acord de recunoaştere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancţiunea standard, la 3 ani” – Paul Ciucur, la TVR.

Cazurile în care suspendarea Simonei Halep ar putea fi redusă

„Ar fi două variante: reducerea sancțiunii sau minimizarea pagubelor, reducerea pe cât posibil în funcție de anumiți pași, după cum spuneam, o eventuală recunoaștere. Fie marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată” – Paul Ciucur.

„Posibil ca o anumită persoană din familie să folosească, în mod legitim, acel medicament și acest Roxadustat ar fi putut sa ajungă, direct sau indirect, în corpul Simonei. E mai ușor de demonstrat. Este cazul italiencei Sara Errani depistată pozitiv cu Letrozole, exemplu mai recent, sa spunem, în care asta a clamat fosta finalistă de la Roland Garros: faptul că contaminarea s-a întamplat ca urmare a interacțiunii unor medicamente folosite de mama ei (n.r. Femara), diagnosticată cu cancer la sân, a scăpat Femara peste pastele tortellini pe care i le pregătea când jucătoarea și-a vizitat familia.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la testele antidoping de la US Open, la Roxadustat, o substanţă care ajută la mai buna oxigenare a sângelui.

Steve Simon și Simona Halep

Steve Simon, directorul WTA, a vorbit pentru prima oară despre ipostaza complicată în care se află Simona Halep, depistată pozitiv cu roxadustat, o substanță interzisă, și suspendată provizoriu din tenis.

Șeful WTA exclude cu fermitate varianta ca Simona Halep să fi apelat din proprie inițiativă la o substanță care să-i îmbunătățească performanța sportivă, afirmând că nu ar chestiona sub nicio formă integritatea fostului lider mondial din tenisul feminin.

„Cred că nu a făcut nimic intenționat. Nu i-aș chestiona niciodata integritatea Simonei Halep. Acestea fiind spuse, cred însă cu tărie în programul nostru anti-doping și cred că este unul bun.

Jucătoarele îl aprobă, de asemenea. Dacă o întrebați pe Simona, la rândul ei, îl susține. Sunt foarte încrezător că, pe măsură ce avansăm în proces, adevărul va ieși la iveală și vom lucra cu el corespunzător.

Dar am multă simpatie pentru Simona, pentru că nu i-aș pune la îndoială niciodată integritatea, a spus omul din fruntea WTA, conform Tennis Majors.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments