Thursday, September 19, 2024
HomeSportPremierul Nicolae Ciucă, la Gala Sportivul Anului: Anul 2022 a fost unul...

Premierul Nicolae Ciucă, la Gala Sportivul Anului: Anul 2022 a fost unul dintre cei mai buni, pentru România, din ultimele două decenii

Premierul Nicolae Ciucă a participat, joi seară, la Gala Sportivul Anului unde a menţionat că anul 2022 a fost unul dintre cei mai buni pentru România, în ultimele decenii. Începând din anul 1924, România are 309 medalii, din care 90 de aur, a precizat Ciucă. Prim-ministrul a subliniat că performanţa în sport trebuie susţinută, iar Guvernul a făcut deja demersuri în acest sens.

Nicolae Ciucă a declarat, în discursul de la Gala Sportivul Anului, că patrimoniul naţional a fost îmbogăţit cu fiecare performanţă sportivă.

Ne-aţi încântat cu performanţe de excepţie, demonstrând fiecare dintre dumneavoastră că sportul românesc are un potenţial extraordinar pe care la rândul nostru, din poziţia de factori de decizie, avem datoria să îl susinem. Dumneavoastră, marii campioni ai sportului românesc, sunteţi identificaţi la nivel mondial cu România, iar imaginea ţării noastre este asociată cu dumneavoastră.
Patrimoniul naţional este şi a fost îmbogăţit cu fiecare succes al dumneavoastră. România are în palmares 309 de medalii olimpice, 90 de aur, 97 de argint, 122  de bronz, începând din anul 1924, când a fost câştigată prima medalie de bronz la rugby. Dumneavoastră, prin medaliile cucerite, aţi înălţat drapelul României pe catergul podiumului la competiţiile sportive europene şi internaţionale de anvergură. Performanţele dumneavoastră au cucerit inimile noastre şi suntem recunoscători şi înţelegem că în spatele acestor rezultate remarcabile stau ore întregi de antrenamente, pregătiri intense şi nu în ultiumul rând, talent înnăscut.

Nicolae Ciucă

Premierul României, Nicolae Ciucă i-a înmânat premiul special lui Octavian Bellu, destinat Legendei sportului. Antrenorul a câștigat această distincție alături de Mariana Bitang.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments