Tuesday, September 17, 2024
HomeLifestyleCriza sanitară de Covid-19 și relațiile diplomatice cu China nu au putut...

Criza sanitară de Covid-19 și relațiile diplomatice cu China nu au putut opri aventura “Asterix şi Obelix în Regatul de Mijloc”, din 24 februarie în cinema

Este vorba de al 5-lea film consacrat celebrului duo de ireductibili gali. Toate cele 5 pelicule au fost realizate de regizorul Guillaume Canet care de această dată joacă şi rolul lui Astérix.
Noul film consacrat aventurilor lui Astérix şi Obélix vine 11 ani după precedenta peliculă realizată tot de Guillaume Canet. O aşteptare lungă care se datorează, în parte, crizei sanitare provocate de pandemia Covid-19 dar şi relaţiilor diplomatice cu China.

Trailer “Asterix şi Obelix în Regatul de Mijloc”

Asterix și Oberix sunt războinici, camarazi și negustori. Suntem în anul 50 î.Hr. Împărăteasa Chinei tocmai a fost întemniţată în urma unei lovituri de stat efectuată de Deng Tsin Qin, un prinţ trădător.
Ajutată de Finalthesis, negustorul fenician, şi de credincioasa ei gardă de corp Mai Wei, singura fiică a împărătesei, prinţesa Sass-Yi, fuge în Galia pentru a cere ajutorul celor doi viteji războinici Asterix şi Obelix, înzestraţi cu o forţă supraomenească datorită poţiunii lor magice.

Cei doi eroi inseparabili acceptă cu plăcere să o ajute pe prinţesă să-şi salveze mama şi să-şi elibereze ţara. Şi astfel începe o mare călătorie şi o aventură pe drumul spre China.
Deși frustrările se adună între cei doi, la ananghie se apară și luptă împreună pentru prințesă.

Asterix este personajul naiv care se îndrăgostește de prinţesa Sass-Yi. El luptă până în ultima clipă pe frontul de luptă, deși rămâne fără poțiunea magică.
Oberix este personajul amuzant, cuceritor, dar și flămând. Aventura spre China îl face pe Oberix să se îndrăgostescă de garda de corp a prințesei, Mai Wei. Prințesa de o frumusețe pătrunzătoare, deși este curtată și dorită, doar prințul Bambus ajunge să-i fure inima. Din bambus era făcută masca pe care o purta prințul.

Astfel, Iulius Cezar vrea să cucerească China. Tocmai când legiunile Imperiului Roman ajung în urma unei confruntări cu armata Imperiului Dinastiei Han, intervin cei doi eroi gali, Asterix şi Obelix. Dar Cezar şi puternica sa armată, însetaţi de o nouă cucerire, se îndreaptă şi ei spre Regatul de Mijloc… Trebuie urmărită lupta și finalul proiecție.
Nu puteam să o exclud pe superba Cleopatra interpretată de celebra actriţă Marion Cotillard în timp ce Panoramix este jucat de excelentul Pierre Richard.

Celebrul fotbalist Zlatan Ibrahimovic, joacă pentru prima dată într-un film și are rolul unui soldat roman temut numit Antivirus.

«Astérix şi Obélix: Imperiul de Mijloc», film care a costat 65 de milioane de euro, o sumă foarte importantă pentru o producţie franceză.

Un film de Guillaume Canet, cu Guillaume Canet (Astérix), Gilles Lellouche (Obélix), Vincent Cassel (Iulius Caesar),  Marion Cotillard (Cleopatra), Julie Chen (Prinţesa Fu Yi),  Bun-Hay Mean (Deng Tsin Qin), Linh-Dan Pham (Împărăteasa), Tran Vu Tran (Prinţul Du Deng), Zlatan Ibrahimović (Antivirus), Pierre Richard (Panoramix), Philippe Katerine (Assurancetourix bardul) şi Gérard Darmon (naratorul).

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments