Thursday, September 19, 2024
HomeUltima OrăGazprom invocă clauza de forță majoră în aprovizionarea cu gaz a unor...

Gazprom invocă clauza de forță majoră în aprovizionarea cu gaz a unor clienți europeni

Gazprom le-a spus clienților din Europa că nu poate garanta aprovizionarea cu gaz din cauza unor circumstanțe extraordinare și invocă o clauză de forță majoră a contractului de furnizare de gaz natural. În acest sens, potrivit Reuters, cele mai mari două companii importatoare germane de gaz, Uniper si RWE AG au primit o notificare de invocare a clauzei de forță majoră din partea Gazprom.

Momentan, gazoductul Nord Stream 1, prin care anual 55 de miliarde de metri cubi de gaz este transportat din Federația Rusă către Germania este închis din cauza mentenanței anuale care durează 10 zile și ar trebuie să se încheie joi, 21 iulie 2022.

Deja pe 14 iunie, Gazprom a redus capacitatea conductei la 40%, invocând întârzierea întreținerii unei turbine în Canada de către furnizorul de echipamente Siemens Energy. Canada a trimis turbina pentru gazoductul Nord Stream în Germania cu avionul pe 17 iulie, după ce lucrările de reparații au fost finalizate. Dacă nu vor exista probleme de logistica sau vamale, va dura încă cinci până la șapte zile pentru ca turbina să ajungă în Rusia.

SourceReuters
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments