Thursday, September 19, 2024
HomeUltima OrăRusia va livra Turciei un al doilea lot de sisteme de apărare...

Rusia va livra Turciei un al doilea lot de sisteme de apărare antiaeriană S-400

Rusia şi Turcia au semnat un contract pentru livrarea unui al doilea lot de sisteme de apărare antiaeriană S-400, potrivit şefului serviciului rus de cooperare militară, citat de agenţia de presă de stat TASS.

Un oficial turc, citat de Reuters, a afirmat însă că achiziţia era inclusă în acordul iniţial.

Oficialul turc a spus marţi că contractul iniţial pe care Turcia l-a semnat cu Rusia pentru achiziţionarea de sisteme S-400 includea două loturi, el adăugând că nu există noi acorduri, în urma informaţiilor despre un acord pentru vânzarea unui al doilea lot.

Achiziţia unui al doilea lot era inclusă în planul iniţial şi în contractul aferent”, a spus oficialul turc al apărării.

Procesul este în desfăşurare şi nu există noi acorduri”, a adăugat oficialul.

Achiziţia iniţială a sistemului rus S-400 de către Turcia, care este membră a NATO, în 2020, a nemulţumit Statele Unite, care au impus sancţiuni unor oficiali turci din sectorul apărării, ca măsură de retorsiune.

Ce este S-400 ?

S-400 este un sistem de apărare aeriană intrat în serviciul armatei ruse în 2007 și a fost conceput pentru a intercepta și doborî orice amenințare venită din cer, avion sau rachetă. Potrivit constructorului său, gigantul armamentului Almaz-Antei, S-400 are o rază de acțiune de 400 km și poate fi amplasat în cinci minute.

Concret, o baterie de S-400 constă în mai multe vehicule: un centru de comandă, diferite stații radar mobile și până la 12 vehicule de lansare, camioane enorme dotate fiecare cu câte patru rachete.

Mai multe zeci de baterii au fost deja amplasate pe teritoriul Rusiei. Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a primit patru S-400 și alte două baterii au fost amplasate în Siria pentru a proteja bazele rusești din Tartus și Hmeimim.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments