Thursday, September 19, 2024
HomeUltima OrăInspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Dealul Spirii” București – Ilfov pe primul...

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Dealul Spirii” București – Ilfov pe primul loc la proba de prim – ajutor în Luxemburg. Mesajul premierului Nicolae Ciucă, la 174 de ani în care pompierii români salvează vieți

Aniversată în fiecare an pe 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România ne oferă ocazia de a rememora un episod glorios din istoria naţională – lupta purtată cu 174 de ani în urmă, pe Dealul Spirii, de compania de pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva numeroasei oştiri otomane, venită să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848.
Salvatorii au avut doar în acest weekend la nivel național 4.047 de intervenții în situații de urgență.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

Celebrăm astăzi curajul, devotamentul și tenacitatea celor care salvează vieți și pun umărul la reconstrucția comunităților locale.

De la biruința eroică de pe Dealul Spirii, în urmă cu 174 de ani, pompierii români au obținut încrederea și respectul cetățenilor, prin misiuni de cele mai multe ori extrem de dificile. Faptul că astăzi România este un stat funcțional și sigur se datorează inclusiv eforturilor neobosite ale celor care ne protejează și ne salvează.

Cu toții am fost impresionați de profesionalismul salvatorilor, dovedit și în ultima perioadă în care țara noastră a fost afectată de fenomene climatice extreme – secetă, inundații, incendii. În misiunile cotidiene de acordare a asistenţei medicale de urgenţă fac dovada umanității, gestionând provocări dintre cele mai diverse cu empatie și respect față de cei aflați în suferință.

Pregătirea lor la cele mai înalte standarde este prețuită și la nivel internațional. Mereu la datorie, pompierii români au dovedit încă o dată că sunt salvatori europeni. Misiunile dificile din Grecia și Franța, colaborarea cu echipele partenere din Europa, au demonstrat că solidaritatea și curajul sunt valori universale, traduse în teren prin eforturi supraomenești și autentice fapte de eroism.

Mulțumiri și recunoștință eroilor noștri salvatori! România și întreaga Europă contează pe dumneavoastră!

La mulți ani și mult succes în misiunile de salvare!

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă

Echipa de prim-ajutor a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București – Ilfov, a triumfat la competiția World Rescue Challenge 2022, desfășurată în Luxemburg. Aceasta s-a clasat pe primul loc la proba de prim-ajutor, secțiunile “general” și “complex”(avansat-traumă), conform ISU București – Ilfov.

Pentru a celebra această zi, care stă la baza identităţii instituţionale, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă vor organiza o serie de evenimente menite să cinstească curajul, gloria şi istoria îndelungată a armei pompierilor.

Astfel, la nivel național, vor avea loc ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri, dar și alte tipuri de activități cum ar fi: exerciţii şi aplicaţii demonstrative, ziua porților deschise în toate subunitățile de pompieri,  organizarea unor puncte mobile de informare preventivă, prezentarea tehnicii de intervenţie utilizată în misiunile specifice, competiţii sportive, expoziţii, precum şi alte acțiuni dedicate publicului larg.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments