Thursday, September 19, 2024
HomeUltima OrăZeci de locuri de parcare din sectorul 2 date ilegal unor firme...

Zeci de locuri de parcare din sectorul 2 date ilegal unor firme de peste 10 ani. De ce nu au șoferii locuri de parcare?

În urma sincronizării bazei de date a Direcţiei Taxe şi Impozite cu cea a Administraţiei Domeniului Public, reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au ajuns la concluzia că 5.400 de locuitori din sector sunt titulari ai unui loc de parcare, deşi nu deţin o maşină proprie, aşa cum prevede regulamentul.
Parcările rezidențiale sunt pentru cetățeni, însă de mai bine de 10 ani unele firme ar fi obținut fără drept locuri de parcare. Astfel, mii de cereri de parcare stau blocate, iar cetățenii sectorului 2 trebuie să aștepte până la soluționarea neregulilor.

În urma corelării datelor de la ADP cu cele de la DGVBL, am descoperit că peste 50 de locuri de parcare fuseseră acordate firmelor acum foarte mulţi ani.Regulamentul prevede că locurile de parcare rezidenţiale se acordă doar persoanelor fizice, dar nimeni nu a verificat contractele date cu dedicaţie acum peste 10 ani.După digitalizarea întregii baze de date de la ADP, finalizată anul acestai, am putut începe să facem verificări încrucişate. Aşa am observat că avem 56 de locuri de parcare de reşedinţă acordată către 7 firme.

Am descoperit şi că 5400 de locuitori din sector cu loc de parcare nu au în proprietate o maşină. Sigur, unii dintre ei au contract de comodat (2800), dar alţi 2600 nu au nici măcar contract de comodat. Vom verifica fiecare dosar în parte să vedem situaţia, iar dacă nu respectă regulamentul, aceştia îşi vor pierde locul de parcare.

Ştiu că există acest fenomen, în care cei care au un loc de parcare de la ADP îl închiriază mai departe către alţi vecini, dar am o veste proastă pentru ei: îi vom depista şi le vom anula locul de parcare.

Locurile de parcare de la ADP sunt pentru persoanele fizice care chiar locuiesc la adresă şi care au maşină.

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2

Cetățenii sunt însă nemulțumiți de lipsa spațiului și spun că ar trebui găsită o soluție pentru amenajarea unui spațiu pentru parcări, iar problema celor 50 de locuri de parcare ocupate ilegal nu ar schimba prea mult situația din cauza numărului mare de autoturisme.
Astfel, în lipsa unor locuri de parcare unii șoferii lasă mașinile pe unde apucă: pe trotuare sau în fața blocurilor, spre nemulțumirea locatarilor.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments