Thursday, September 19, 2024
HomeSportCompetiție de tenis în București pentru copiii dornici să învețe sportul alb....

Competiție de tenis în București pentru copiii dornici să învețe sportul alb. Ion Țiriac, le-a explicat cum să țină racheta în mână

Fundația Olimpică Română a organizat în weekendul 1-2 octombrie o competiție de tenis dedicată copiilor care au beneficiat de cursuri gratuite de inițiere în acest sport, susținute de fundație în cadrul Complexului Sportiv Ion Țiriac.

În urma confruntărilor strânse între micuții tenismeni au fost desemnați câte trei câștigători în cadrul fiecărei categorii de vârstă – minitenis, U10 și U14. Câștigătorii categoriei ministenis sunt: Nica Adam (Locul 1), Bosaningeanu Albert (Locul 2) și Banu Anastasia (Locul 3).
La categoria de vârstă U10 au fost premiați: Martin Sara (Locul 1), Florea Robert (Locul 2) și Barnă Iosif (Locul 3).
Cei trei câștigători încadrați la categoria de vârstă U14 sunt: Ganea Felicia (Locul 1), Cracană Tudor (Locul 2) și Molcuț Sara (Locul 3).

Gabriel Ghetu, medaliat la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2022 (FOTE) și câștigătorul locului I la minitenis, Nica Adam ( 7 ani )

Cei nouă învingători au fost recompensați cu diplome de participare și cupe, iar festivitatea de premiere a fost onorată de prezența domnului Ion Țiriac și a campioanelor de la Wimbledon 2022, categoria U14, Alexia Tatu și Andreea Soare.

Îmi amintesc că acum patru luni o parte dintre acești copii au venit la Complexul Sportiv Ion Țiriac pentru a fi inițiați în tenis, iar atunci le-am explicat cum să țină racheta în mână. Astăzi i-am văzut siguri pe ei și adevărați profesioniști. Mă bucur că aceste cursuri de inițiere în tenis organizate de Fundația Olimpică Română i-a ajutat să îndrăgească sportul alb și să ducă un mod de viață activ.

Ion Țiriac

Sunt onorată să fiu astăzi aici alături de copiii și tinerii cu care împărtășesc aceeași pasiune pentru tenis. Am văzut că sunt determinați să câștige și dornici să demonstreze tot ce au învățat în cadrul antrenamentelor. Merită recompensați și felicitați pentru toată munca depusă în cadrul antrenamentelor.

Alexia Tatu, campioană la Wimbledon 2022, categoria U14

Participarea la acest eveniment mi-a amintit de începuturile mele în tenis. Îi admir pe acești copii pentru curajul și determinarea de care au dat dovadă pe parcursul meciurilor. Sunt sigură că vom auzi în continuare despre realizările în tenis a multor participanți de aici.

Andreea Soare, finalistă la Wimbledon 2022, categoria U14

Pe parcursul celor două zile, 25 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani au luat parte la competiția intitulată “Turneul de Tenis Fundația Olimpică Română 2022”.

Toți participanții au beneficiat de cursuri gratuite de inițiere în tenis organizate pe terenurile din cadrul Complexului Sportiv Ion Țiriac. De asemenea, micuții au avut la dispoziție în mod gratuit echipament specializat constând în rachete și mingi, de antrenori reputați, precum și logistica necesară desfășurării activității sportive în condiții de siguranță și confort.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments