Thursday, September 19, 2024
HomeLifestyle“Femeia.” Prima revistă pentru femei din România a relansat o nouă ediție...

“Femeia.” Prima revistă pentru femei din România a relansat o nouă ediție de toamnă 2022. Cum arată noua revistă cu o tradiție de peste 150 de ani?

Revista “Femeia.” a împlinit 154 de ani de la apariția primului număr, o revistă istorică cu tradiție, prima publicație românească destinată exclusiv femeilor.
Astfel, revista a organizat marți, 4 octombrie, un eveniment fastuos pentru lansarea a ediției de toamnă 2022, dar și revenirea pe piață a unei publicații cu tradiție.

Evenimentul a fost deschis de Ilinca Vandici (moderator) care a ținut să transmită câteva mesaje de susținere tututor femeilor care reușesc în fiecare zi să se ridice.

Femei remarcabile, femei minunate care mișcă lumea și uite că sunt deja atâția zeci de ani de când demonstrăm în fiecare zi, în fiecare clipă câte de multe putem să facem pentru societatea în care ne aflăm. Voi rămâne o susținătoare a femeii puternice, dar vulnerabile în același timp.

linca Vandici, prezentator TV

Paula Herlo este pe coperta revistei din această ediție de toamnă. Mă impresionează oamenii care luptă pentru alții, a spus Paula. Ea a fost prezentă și la eveniment unde și-a adus aminte cu nostalgie momentul din copilărie, când cu paginile din revistă decora pereții camerei din locuința de la țară.

Am o relație emoțională cu revista “Femeia.” Bunica mea era abonată la această revistă, iar eu și fratele meu am construit o casă din patru haraci și nailonul unor saci în care se puneau struguri. Am pus preșuri pe jos, iar pe pereți am pus toate pozele pe care eu le-am strâns din revista “Femeia.” Așa am decorat casa copilăriei mele într-un sat din Județul Buzău.

Paula Herlo, jurnalist de investigație

Redactorul șef al al revistei “Femeia.” a transmis un mesaj pentru femeile implicate, vulnerabile și cât de importantă este educația în această epocă.

Femeia care poate să meargă mai departe, să fie puternică, inclusiv prin imperfecțiunile pe care le are. Alte femei se feresc să spună că au kilograme în plus, dar cred că de fapt sunt atuurile noastre și arătând cine suntem, personalitatea va crește.

Mihaela Rada, noul redactor șef al revistei “Femeia.”

Ce trebuie să știm despre revista de tradiție “Femeia.”?

“Femeia” vede pentru prima dată lumina tiparului, sub forma unei foi față-verso, în anul 1868. Este anul în care se nasc personalități marcante ale României precum biologul Emil Racoviță, pictorul Ștefan Luchian sau scriitoarea Elena Văcărescu și, ca fapt divers, pentru că tot vorbim de tipar și reviste, este inventată și prima mașină de scris.

“Femeia” apare, ca publicație săptămânală, între anii 1946-1948 sub titlul “Femeia Muncitoare” editată de Uniunea Femeilor Democrate din România. Din 1965 are ca subtitlu “revistă social-politică și culturală” și este editată de Consiliul Național al Femeilor din Republica Socialistă România.

Căderea comunismului a însemnat și renașterea editorială a revistei, care primește în 1990 sloganul “Revistă independentă a femeilor din Romania”. Patru ani mai târziu, devine “Femeia Modernă”, cu un conținut încadrat în 50 de pagini de o calitate mai bună a hârtiei și începe să fie tipărită integral color, devenind astfel prima revistă glossy pentru femei din istoria modernă a României.

Grație longevității și capacității sale de a se reinventa, revista “Femeia” reprezintă un reper socio-cultural pentru fiecare epocă și, de-a lungul timpului, o voce editorială relevantă a femeilor din fiecare generație.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments