Thursday, September 19, 2024
HomeUltima OrăFamilia Regală a României a călătorit cu trenul regal de la Cluj-Napoca...

Familia Regală a României a călătorit cu trenul regal de la Cluj-Napoca la Alba Iulia pentru a marca centenarul încoronării

Majestatea Sa Margareta, custodele coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, au făcut o călătorie simbolică cu trenul regal de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, pentru a marca centenarul încoronării.

Astăzi se împlinesc 100 de ani de la momentul în care Regele Ferdinand și Regina Maria au fost încoronați ca suverani ai României Mari.

În gara din Aiud, membrii familiei regale au fost primiți de copii în costume populare cu pâine și sare, dar și cu buchete de flori. Au primit şi un tablou ce îi înfășișează pe Regele Ferdinand și pe Regina Maria. După zece minute familia regală a plecat spre gara din Teiuș.

Femeie: „E un moment emoționant, e pentru prima oară și de abia aștept să văd.”

Femeie: „Avem o încărcătură așa sufletească și ne bucurăm din suflet că avem onoarea. E o zi pe care nu o să uit cu siguranță toată viața.”

Doisprezece dintre cei mai merituoși elevi din Aiud au avut ocazia să călătorească cu trenul alături de familia regală până la Teiuș.

Beniamin Horvat, elev: „A fost o exepeiență unică în viață, o experiență frumoasă și dacă aș avea mai avea ocazia o să o repet. Am fost fericit că am avut ocazia să particip astăzi.”

Andreea Rusu, elevă: „O să le povestec cu drag sigur copiilor și urmașilor desprea această unică șansă. Prințul ne-a povedstit despre viața sa puțin ce a fost în trenul regal ce s-a întâmplat pe parcursul anilor.”

Profesoară: „Am avut onoarea să prind un moment în care istoria prinde viața. Simți că faci parte din istorie. Este trenul cu care regele a fost condus pe ultimul drum și am simțtit emoție prin fiecare vagon prin care am trecut.”

Oana Badea, primar Aiud: „În 1923, la anul, vor fi 100 de ani de când Regina Maria care îl avea alături pe viitorul Rege Mihai a inaugurat sanatoriul de la Aiud. Așadar Aiudul are o legătură puternică cu Casa Regală.”

În prezența marilor familii regale ale Europei, în urmă cu 100 de ani, la catedrala Încoronării din Alba Iulia, construită special pentru acel moment unic, Regele Ferdinand și Regina Maria au fost încoronați ca regi ai României Mari. Pe tot parcursul zilei la Alba Iulia vor avea loc evenimente parade, focuri de artificii, concerte susținute de camerata regală, dar și spectacole și expoziții.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments