Thursday, September 19, 2024
HomeLifestyleZiua Internațională a Ginului, 19 octombrie 2022. Cum ar trebui să sărbătorim...

Ziua Internațională a Ginului, 19 octombrie 2022. Cum ar trebui să sărbătorim una dintre cele mai cunoscute băuturi din lume?

Ziua Internațională a Ginului Tonic se sărbătorește, astăzi, pe 19 octombrie 2022, fiind una dintre cele mai cunoscute băuturi din lume.
Savurat în întreaga lume, acest cocktail simplu necesită doar câteva momente pentru a fi creat.

Ziua Internațională a Ginului Tonic

Ginul tonic este un cocktail simplu. Este deosebit de popular în Marea Britanie. Băutura a fost fondată în India când Compania Britanică a Indiilor de Est a condus țara. Medicul scoțian George Cleghorn a folosit chinină(medicament antimalaric) pentru a trata malaria în India. Chinina este o componentă aromatică a apei tonice. Chinina avea un gust amar. În cele din urmă, s-au adăugat zahăr, lime și gin la chinină pentru a-i face un gust mai bun.

„Personal, cred că un hamac, un trabuc bun, dar și un gin tonic la înălțime este modalitatea de a salva planeta”. PJ O’Rourke, American satirist

Apa tonică astăzi se face cu mult mai puțină chinină. Nu mai este folosit pentru tratarea malariei.

Băutura este unul dintre cele mai populare cocktail-uri britanice. Mulți din întreaga lume iubesc această băutura și pentru o savoare de răcoritoare.

CUM SĂRBĂTORIM ZIUA INTERNAȚIONALĂ A GINULUI TONIC

În fiecare an, de Ziua Internațională a Gin Tonicului are loc o petrecere virtuală de gin tonic. Astronauții sunt încurajați de companiile de băuturi fine să posteze o fotografie cu gin tonic-ul lor. În ultimii ani, la evenimentul virtual au participat fani de gin tonic din 22 de țări. Tot în această zi, barurile, pub-urile și unitățile de băuturi alcoolice din întreaga lume oferă băuturi gratis și coduri de reduceri pentru ginul tonic.

Există mai multe tipuri de gin: London Dry (din ienupar), Plymouth (cu note fructate), Old Tom și Genver. În funcție de producători, ginul poate avea gusturi și arome diferite.

VARIANTA CLASICĂ DE COCKTAIL GIN TONIC

INGREDIENTE:

(pentru o porție)

50 ml gin

100-150 ml apa tonică

1 lamaie verede – lime

cuburi de gheață

PREPARARE:

Pentru a pregăti gin tonic puneți paharul în frigider, apoi spălați lamaia verde și tăiați-o în felii.

Folosiți paharul din congelator, puneți cuburi de gheață mari (ca să se topească mai greu) umplând aproape 3/4. Puneți o felie de lime, ginul, apoi apa tonică.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments