Thursday, September 19, 2024
HomeLifestyleExpoziție în aer liber la Țiriac Collection. Mașini de colecție pe care...

Expoziție în aer liber la Țiriac Collection. Mașini de colecție pe care nimeni nu le-a văzut până acum. Cu mașini se plimbă miliardarul?

Peste 40 de modele pot fi văzute în expoziția în aer liber de la Țiriac Collection. Există mașini clasice, mașini electrice și trei modele speciale.

Țiriac Collection realizează o expoziție în aer liber cu peste 40 de mașini. Acestea vor putea fi admirate de către public în perioada 22 – 23 octombrie. Accesul este gratuit pentru toată lumea.

Evenimentul creat de Țiriac Collection aduce laolaltă peste 40 de mașini, fiecare cu povestea ei. Am putut vedea modele clasice precum Mercedes-Benz 250 SL „Pagoda” sau Chevrolet Bel Air. Nu lipsesc nici mașinile de ultimă generație. Un exemplu ar fi Mercedes-Benz EQE sedan, o berlină complet electrică. Printre electrice se numără și Hyundai Kona Electric.

În cadrul expoziție Țiriac Collection, vizitatorii pot admira și Mercedes – Maybach GLS 600 4 Matic ,, Edition 100”, 2022. Mastodontul are doar 146 de kilometri la bord, kilometri parcurși de domnul Ion Țiriac la diferite evenimente.
,,Ceea ce este bun trebuie să fie și frumos”- acesta este motto-ul lui Wihelm și Karl Maybach la începutul secolului al XX- le-a. Tatăl și fiul erau considerați designeri talentați, pionieri ai luxului auto și măiestriei combinate cu inovație, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al manoperei.
Mai trebuie să știți că la fiecare model pe care Mercedes-Benz îl scoate pe piață, un autoturism este oprit domnului Ion Țiriac.

Modele speciale pe care le puteți vedea în cadrul expoziției Țiriac Collection
Printre cele mai speciale mașini expuse se numără Mercedes-Benz 600 Pullman, o limuzină cu 6 uși. Ea și-a câștigat celebritatea prin dictatorii care au deținut un astfel de model, printre care se numără și Nicolae Ceaușescu.

Un Rolls-Royce Camargue din 1977, fiind cea mai scumpă mașină din lume, cu un preț de 29.250 de lire sterline poate fi admirat de trecători. De asemenea, a fost prima mașină cu sistem automat de aer condiționat cu două zone.

O altă mașină inedită este un Trabant albastru. Acesta este chiar Trabantul pe care Simona i l-a oferit lui Ion Țiriac în urma unui pariu pus cu milionarul. Semnătura Simonei poate fi observată pe capota mașinii, iar vizitatorii au ocazia să-l fotografieze.

Trabant 601 a fost a treia generație a modelului Trabant produs de fabrica VEB Sachsenring din Zwickau, fiind lansată după Trabant 500 și Trabant 600. Mașina expusă în salonul lui Ion Țiriac a bătut România în lung și-n lat și are la bord nu mai puțin de 74.903 de kilometri.

De asemenea, există trei mașini despre care veți afla cum decurge procesul de restaurare. Acestea sunt Hispano-Suiza din 1935, 1955 Bentley S-Series Sallon și 1963 Alfa Romeo 2600 Touring.

Accesul publicului se va face in mod gratuit la expoziția in aer liber. În baza biletului de acces, vizitatorii vor putea vizita și galeria auto din incintă.

In cadrul evenimentului, reprezentanții Tiriac Collection vor furniza detalii despre mașinile expuse și vor relata informații despre procesul de restaurare locala a trei modele celebre, prezentate cu aceasta ocazie: 1935 Hispano-Suiza, 1955 Bentley S-Series Sallon și 1963 Alfa Romeo 2600 Touring.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments