Thursday, September 19, 2024
HomeSportMorgan Freeman și Jung Kook prezenți la ceremonia de deschidere a celei...

Morgan Freeman și Jung Kook prezenți la ceremonia de deschidere a celei mai controversate Cupe Mondiale din istorie. Imagini spectaculoase

Festivitatea de deschidere

Cămile, artificii și Morgan Freeman

Cupa Mondială din 2022 a început duminică cu o ceremonie de deschidere impresionantă din punct de vedere vizual pe stadionul Al-Bayt, înaintea primului meci al turneului dintre gazdele Qatar și Ecuador.

Echipa lui Felix Sanchez a fost învinsă cu ușurință cu 2-0 de Ecuador, nereușind să reușească un șut pe poartă până la terminarea meciului.
Astfel, devin prima echipă gazdă din istoria turneului care își pierde jocul de deschidere.

Actorul american Freeman a apărut în festivități alături de YouTuber-ul din Qatar Ghanim Al-Muftah.

Starul pop sud-coreean Jung Kook a cântat Dreamers, melodia turneului, alături de cântărețul qatar Fahad Al Kubaisi, pe stadionul din Al Khor.

Cu puțin mai puțin de 90 de minute rămase până la meciul de deschidere al turneului, ceremonia a început cu actorul câștigător al Oscarului Freeman povestind un videoclip despre capacitatea fotbalului de a se uni.

Pregătirea primei Cupe Mondiale care are loc într-o țară musulmană din Orientul Mijlociu a dezlănțuit o serie de controverse, inclusiv decesele lucrătorilor migranți și tratamentul persoanelor LGBT în Qatar.

Cântăreața din Qatar Dana al-Fardan a cântat la începutul ceremoniei

În timpul primei runde de dans, Freeman a fost întâmpinat de felicitări din partea publicului când a apărut pe stadion alături de Al Muftah, care s-a născut cu rarul sindrom de regresie caudală.

„Toată lumea este binevenită”, a spus Freeman mulțimii.

Una dintre rundele de dans a prezentat truse uriașe de mers ale celor 32 de echipe care concurează în turneu și mascotele Cupelor Mondiale anterioare alături de La’eeb, mascota din 2022.
Jung Kook și Fahad Al Kubaisi au cântat împreună înainte ca Emirul Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani să rostească discursul de deschidere în arabă.

„Oameni de diferite rase, naționalități, crezuri și orientări se vor aduna aici în Qatar și în jurul ecranelor de pe toate continentele pentru a viziona momentele interesante”, a spus emirul mulțimii.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite și președinții Egiptului, Turciei și Algeriei, precum și secretarul general al Națiunilor Unite, s-au numărat printre liderii mondiali pe stadionul în formă de cort înaintea meciului de deschidere.
Ceremonia de 30 de minute s-a încheiat cu un foc de artificii și o altă rutină de dans înainte ca echipele din Qatar și Ecuador să urce pe teren pentru a începe încălzirea.

„Această ceremonie de deschidere părea diferită și importantă” – analiză BBC Sport

După toate provocările, acuzațiile și îndoielile, aceasta a fost oportunitatea Qatarului de a saluta lumea și de a-și prezenta cazul unui public global de miliarde.

În ciuda locației sale în mijlocul unui pustiu steril, departe de oriunde, stadionul Al-Bayt oferă un cadru uluitor pentru deschiderea celei mai controversate Cupe Mondiale din istorie. Este ușor de înțeles de ce a fost ales, proiectat în forma și culorile unui cort beduin colosal, casa pentru nomazi din întreaga regiune. Este o bijuterie arhitecturală.
O mare de alb maro cu un strop mare de galben în spatele unuia dintre golurile unde se adunaseră fanii ecuadoriani.

Ceremoniile de deschidere pot părea o distragere inutilă înainte de evenimentul principal, dar acest lucru părea diferit și important. După tot ce s-a întâmplat înainte, qatarii nu și-au putut permite să greșească.

Pirotehnica înconjoară o versiune gigantică a trofeului Cupei Mondiale

Amestecul de elemente tradiționale și moderne a fost perfect, prezența mascotelor și a melodiilor de la Cupele Mondiale anterioare au adus o notă plăcută ceremoniei.

O apariție a megastarului K-pop din Coreea de Sud Jung Kook i-a adus pe tineri în picioare, dar un alt moment important din ceremonie a fost pentru emirul Qatarului când a sosit și a făcut cu mâna mulțimii.
Conducătorul țării a întâmpinat oameni de toate credințele.

Una dintre rutinele de dans cuprindea trei cămile
La ceremonia de deschidere au participat mascote ale Cupelor Mondiale anterioare
La’eeb, mascota turneului, a plutit deasupra terenului în timpul ceremoniei
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitate -

Most Popular

Recent Comments